A bolhákról röviden:

Magyarországon kb. 50 bolhafaj fordulhat elő.A bolhák átlagosan 2-4 mm nagyságú vérszívó ízeltlábúak. Hátsó lábai segítségével 10 cm magasra, de 30 cm távolságra is elugorhat. Igen kellemetlen csípéseket okoz, melyek rendkívül viszketnek.

A bolhák biológiájáról bővebben itt olvashat.

 

Az irtás folyamata:

1. Az irtást mindig előzetes szemlével kezdjük, aminek során megállapítjuk az aktuális fertőzöttség mértékét, az esetleges műszaki hiányosságokat. Miután megállapítottuk az esetleges gócok helyét és kialakulásának okát, kijavítjuk a műszaki és mechanikai hibákat, majd kiválasztjuk a legmegfelelőbb irtószereket.

2.Az irtás tartós méregmező létrehozásával történik, amelyet kijuttathatunk permetezés vagy porozás formájában. A kezelés a padlózat teljes egészére, az oldalfalak 1 méteres magasságáig terjed, alaposan kezelve az esetleges réseket, repedéseket, padlóhézagokat.

3. A bolhairtás során a permetezést minden esetben kiegészítjük hidegködképzéssel, a rejtőzködő bolhák előúzése végett.

4. Az irtás során Amennyiben a fent említett szerek nem hoznak megfelelő eredményt, vagy nem kivitelezhetőek gázosíthatunk, füstölhetünk, porozhatunk.

 

Az irtás utáni tennivalók, lehetséges tünetek:

A kezelést követően 10 napig a takarítást a kezelt területeken mellőzni érdemes. Munkánkra a feltételek betartása mellett, teljes körű garanciát vállalunk.

Az irtás költségei.

Gyakran felmerülő kérdések, válaszok a bolhák jelenlétéről, irtásáról.

Kötelezettségek a bolhákkal kapcsolatban:

A bolhák megtelepedésének és elszaporodásának megelőzése érdekében évente legalább két alkalommal vegyszeres kezelést, permetezést kell végezni:

1. olyan nagy forgalmú helyeken ahol a padló hézagos és a széksorok rögzítettek

2. mozikban,

3. színházakban,

4. egyéb szórakozóhelyeken,

5. várótermekben,

6. közforgalmú járműveken.

7. Állattartás esetén a bolhák ártalmának jelentkezésekor a védekezést az állatok tartózkodási helyére, sertésólakra, istállókra is ki kell terjeszteni