A hangyákról röviden:

A hangyák kis termetű rovarok. Méretük 1-5 mm között lehet. Társas élőlények, általában nagyobb kolóniákban bolyokban élnek. Kevesen tudják, de a hímek és a nőstények szárnyas, míg a kisebb méretű dolgozók tökéletlen ivarszervű szárnyatlan rovarok.

Hazánkban többféle hangyafaj található meg:

A panel-, és a társasházakban gyakran előforduló fáraóhangya okoz sok problémát, míg a kertes, vagy családi házakban és környékén a Házi hangya, a Kis fekete hangya, a Gyepi hangya, esetleg a Vörös hangya bukkan fel.

 

A hangyák biológiájáról bövebben itt olvashat:

 

Az irtás folyamata:

Irtására igen sok módszer és irtószer áll rendelkezésünkre.

1. Az irtást mindig előzetes szemlével kezdjük, aminek során megállapítjuk az aktuális fertőzöttség mértékét, a bejutási pontokat, esetleges műszaki hiányosságokat. Ezután kiválasztjuk a legmegfelelőbb irtószert, módszert.

2. A munka megkezdése előtt meggyőződünk arról, hogy semmilyen olyan tárgy, élelmiszer, nyitott gyógyszeres edény, cigaretta, stb. nincs a kezelendő területen.

3. Egyes esetekben a siker érdekében a helyiségből minden olyan tárgyat el kell távolítani ami az irtást akadályozza, vagy megnehezíti.

4. A hangyák irtására rengeteg módszer és irtószer áll a rendelkezésünkre, azonban ez fajonként eltérhet. Alkalmazhatunk permetezést, újabban gélezést is, csalétek kihelyezést, porozást, ULV technológiát, felületkezelő aeroszolokat, valamint ezek kombinálását.

 

Az irtás utáni tennivalók, lehetséges tünetek:

A kezelést követően lehetőleg a kezelt területeken a takarítást szüneteltetni kell. Különös tekintettel a felmosásra, a vizes és mosószeres tisztításra. Amennyiben a fertőzöttség mértéke nagy, előfordulhat hogy többszöri kezelésre van szükség. Erről általában az első kezelést megelőzően tájékoztatást adunk. Munkánkra a feltételek betartása mellett teljes körű garanciát vállalunk.

Az irtás költségei

 

Gyakran felmerülö kérdések, válaszok a hangyákkal kapcsolatban: