A természetes hatóanyagú irtószerekről:

 

Több megrendelő ragaszkodik , hogy lakásában kizárólag természetes , irtószermentes rovarirtás történjen, mert a vegyszerektől esetlegesen tart. Természetesen a már említett biológiai módszereken (gőzölés, fagyasztás, stb.) kívül létezik úgymond természetes hatóanyag, ami az úgynevezett Piretrumok csoportjába tartozik. Az ezekből előállított szintetikus irtószerek, más néven szintetikus piretroidok a Dalmát Krizantém(Chrysanthemum Cinerariaefolium) nevű növényből ered. A Dalmát Krizantém őrölt porából származik a Természetes piretrin is, ami hozzáadott vegyi anyagokat nem tartalmaz, így biztosítva a természetességet. Tévedés azonban azt gondolni, hogy egy irtószer amennyiben növényi, akkor belélegezve nem lehet az emberi szervezetre irritatív, vagy lenyelve akár enyhén mérgező. Gondoljunk ez esetben egy másik növényre, ami akár halált is okozhat, nevezetesen a Gyilkos galócára (Amanita phalloides). Hasonló természetes rovarölő szer lehet a kovaföld, vagy biotomaföld, melyről bővebben ide kattintva tájékozódhat. Ezeknek a természetes hatóanyagú irtószereknek a használata biztonságos, a szükséges óvórendszabályok betartása esetén teljesen veszélytelenek az emberi szervezetre. Megvan azonban a hátrányuk is, azaz ha nem szakszerűen alkalmazzák, abban az esetben a rovaroknál például a német csótány irtása, a konyhai csótány irtása, ágyi poloska irtása esetén rezisztencia alakulhat ki erre a hatóanyagcsoportra, és kiirtásuk nehézkessé válik. Alacsonyabb piretroid hatóanyagtartalmú rovarirtószerek a lakossági forgalomban is kaphatóak, de ezekkel általában a laikus, hozzá nem értő személyek csak a fent említett eredményre jutnak. A szabadforgalmú irtószerek, a lakosság számára viszonylag drága, ezért végeztünk egy kis számítást, hogy megelőzzünk egy esetleges költséges mellényúlást:

 

Ágyi poloska irtása lakásban :

 

Háztartási forgalomban kapható legjobban reklámozott irtószer a PROTECT Ágyi poloska irtó permet átlagosan 2500 ft-os áron kapható, amely flakon ugyan szórófejjel van ellátva, azonban mindössze fél litert tartalmaz. Hatóanyagai között szerepel a Természetes piretrin, az S-metoprén, és PBO, azaz a Piperonil butoxid. Ezekre kissé kitérve tudni kell, hogy a szabadforgalmú irtószerek között NINCS TARTÓS HATÁSÚ méreg, azaz a megfelelő mennyiségben kipermetezett méreg 24-48 órán belül a fény hatására lebomlik.

Ugyanakkor meg kell említeni, hogy egy átlagos budapesti lakás poloskairtása esetén szükséges kijuttatott irtószer mennyisége 5-7 liter. Ez nagyjából 2 vagy 3 ágy szakszerű kezelésére elegendő. Egy kis matematikával kiszámolhatjuk, hogy szerencsés beszerzés esetén egy házilagos kivitelezésben elvégzett poloskairtás nagyjából 35 000 Ft !!! is lehet. Ha hozzátesszük azt, hogy egy szak avatatlan személy nem tudja, hol keresse az ágyi poloskát, hogyan készítse elő a területet, és mire juttassa ki a mérget, aminek felületkárosító hatása is lehet bútoron, akkor rájöhetünk, hogy nem éri meg próbálkozni. Elég ha csak egyetlen hibát vétünk, mindössze egyetlen olyan helyet hagyunk figyelmen kívül ahol csak 1 darab poloska bujkál, az irtásunk sikertelen lesz, kezdődik elölről a rémálom, ideértve a kellemetlen csípéseket és az új költségeket. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy az említett irtószer százalékos hatóanyagtartalma is alulmarad a poloskairtó szakember által használt irtószerrel szemben.

 

Szakember segítségének igénybevétele mellett szól, hogy az általa alkalmazott vegyszer egy modern mikrokapszulázott hatóanyag, amely hosszú hatástartamot, akár 12-14 hetet biztosíthat. Főleg ágyi poloska irtása, de bármely más rejtőzködő életmódú rovar irtása esetében a hosszú hatástartam, avagy más néven a tartós méregmező elengedhetetlen a teljes mentesség eléréséhez. Ne felejtsük el egy kártevőirtó szakember napi szinten foglalkozik rovarok kiirtásával, tehát a lehető legnagyobb odafigyeléssel, szakszerűen oldja meg a feladatot, jó esetben hiba nélkül és erre garanciát is vállal. Ha kíváncsi, hogy mindezt milyen árakon végezzük, kattintson ide, vagy lépjen az ÁRAK menüpontra a laptetején.

 

Poloskairtás igénylése, megrendelés vagy keressen telefonon információ kérése ügyében :06-20-9-280-720

 

vagy írjon levelet a bioclearinfo@gmail.com -ra