Érdekes és tanulságos esetek munkáinkból:

Az alábbi esetek azért lehetnek hasznosak, mert elképzelhető, hogy ami nekünk meghökkentő, az mások számára természetes. Az is számtalan esetben előfordul, hogy a megrendelő az internetet böngészve általa jónak hitt megoldásra lel a különböző kártevők kiirtására, azonban ez nem feltétlenül valós. Óvakodjunk a különböző fellelhető népi sarlatánságoktól, mint például a "csótányirtás bórsavba mártott kenyérkockával", vagy a "sütőport a hangya ellen" alkalmazásától.

Az alábbi bejegyzésekből tanulva talán ön is elkerülheti a felesleges anyagi ráfordítást, és az eredménytelen házilagos irtást.

 

- Egy panzió esete...

- 100 éves néni...      

- Egyetemi büfé ...     

- Konyhai baleset...    

- Patkány a Pilisben...

 

Többször felmerülő érdekes kérdések, válaszok:

 

1. Honnan jött, honnan származik az ágyi poloska?

Az ágyi poloska valószínűleg egy másik fajból alakult át az emberi vért szívó, mai rovarrá. Elképzelésünk szerint valamikor az ősember idejében, az akkori előemberek a barlangok elfoglalása során kiüldözték az addig ott megbújó madarakat , denevéreket, stb. Ezekben a barlangokban élhetett valamilyen vérszívó poloskafaj, ami más táplálék hiányában a kényszernek és az evolúciónak köszönhetően az ember véréből kezdett táplálkozni. Elképzelhető, hogy a mai ágyi poloska ennek a bizonyos fajnak a leszármazottja lehet.

Az alábbi videón egy hasonló rovar látható:

 

2.