Az enyhe tél okozta rovar és rágcsálóproblémák:

Az idei tél különösen enye volt, aminek köszönhetően a tavaszi, de akár az egész éves időszakban, vélhetően számos rovar és rágcsáló okozta probléma fog felmerülni.

 

Darazsak, méhek:

Az egyik és talán a legnagyobb gondot a darazsak és a vadméhek jelentik majd, amik a rövid és enyhébb fagyok miatt átteleltek. Normális esetben a darazsak fészkében kizárólag a királynő marad életben, természetesen a lerakott petékkel, amik aztán az idő melegedésével kikelnek. Jelen pillanatban azonban a tavalyi darazsak is életben maradhattak, így számuk akár duplázódhat is. Eddig is nagy problémát jelentett az utóbbi években túlszaporodott darazsak szemtelenkedése, de sajnos idén ez csak fokozódni fog. Már február elején kaptunk megrendelést darázsirtásra, hétvégi házakba, melléképületekbe.

Darázsirtás megrendelése 

 

Hangyák, bodobácsok, poloskák:

Nem elhanyagolható a többi kültéri rovar, a hangyák, a bodobácsok, mezei poloskák egyre növekvő számban való előfordulása. Sok teória látott napvilágot az elmúlt években, túlszaporodásukra vonatkozóan. Voltak magyarázatok miszerint egyfajta madarak populációjának csökkenésével magyarázható, ám akármi is legyen az igazság, erre az enyhe tél csak rásegít.

Kültéri rovarirtás megrendelése 

 

 

Rágcsálók: Egerek, patkányok

A rágcsálók esetében is észrevehető a számbeli növekedés, hiszen a melegebb hőmérsékletnek hála, nagyobb területeken tudtak áttelelni, szaporodni. Külterületeken található épületek környékén ki-be járkálhattak, nehézséget okozva a lokáli, meghatározott területen történő irtásban is.

Rágcsálóirtás megrendelése